Kešu oříšky nejen jako pochoutka

Kešu oříšky nejen jako pochoutka

Kešu oříšky jsou nejen výbornou pochoutkou, ale jsou i zdrojem mnoha prospěšných látek, které pozitivně ovlivňují procesy v našem těle.

Kešu oříšky mají menší obsah tuku než je tomu u většiny ostatních ořechů. Kešu obsahují kyselinu anakardovou, která ničí gram-pozitivní bakterie, které způsobují tvorbu zubního kazu, tuberkulózu či akné.  Lidé, kteří jedí ořechy dvakrát do týdne, mají menší pravděpodobnost přibývání na váze, než ti, kteří ořechy nejí vůbec. Dále kešu oříšky obsahují tryptofan a niacin, které mají terapeutické účinky a zvedají náladu. Kešu ořechy jsou také výborným zdrojem mědi, fosforu, manganu, hořčíků a zinku.

mandle-natural-vel-2325

Laminátové plovoucí podlahy | PVC podlahy | Koberce