Zdravá strava by měla obsahovat ryby

Zdravá strava by měla obsahovat ryby

Součástí zdravého životního stylu je především kvalitní, pestrá a vyvážená strava. Náš jídelníček by měl obsahovat 5-6 pokrmů, z toho alespoň 1 pokrm by měl být tepelně upravený. Do svého jídelníčku bychom neměli zapomenout zařadit syrovou zeleninu, ovoce, maso ale ani ryby.

Proč by ryby vůbec měly být součástí naší stravy? Ryby jsou zdrojem omega 3 mastných kyselin, které pomáhají udržovat zdravé srdce a prospívají i mozku. Ryby, obzvláště mořské ryby obsahují také jód,  proteiny, minerály, stopové prvky a množství vitamínů A, B a D. Ryby je vhodné zařadit do jídelníčku i v dietním režimu.

V tomto případě je však nejvhodnější ryba s nízkým obsahem tuku, což je například tuňák. Tuňáka pak můžeme konzumovat v různých podobách jako je tuňákový krém, saláty s tuňákem, pečené tuňákové filety, tuňák ve vlastní šťávě.